Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Χαστούκι νομιμότητας στην Κυβέρνηση


Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
            «Η Δικαιοσύνη, με ένα ακόμη χαστούκι στην Κυβέρνηση, αποκρούει την απόπειρά της να δημιουργήσει νέα γενιά συμβασιούχων και απαιτεί σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους.
 
            Όταν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έφερνε στην Βουλή “κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης” την παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου στους Δήμους, η Νέα Δημοκρατία επισήμανε, μέσα στην Βουλή, ότι η απόφασή τους αυτή ήταν και παράνομη, αλλά και ηθικά απαράδεκτη. Οι κυβερνώντες δεν ήθελαν να ακούσουν κουβέντα για την ανάγκη τήρησης της νομιμότητας και ούτε σήμαινε κάτι γι΄αυτούς το άρθρο 103 του Συντάγματος. Μοναδικός σκοπός τους ήταν η δημιουργία μιας γενιάς συμβασιούχων εργαζόμενων ομήρων της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
 
            Η απάντηση για την ανάγκη τήρησης της νομιμότητας – όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο – ήρθε από τα αρμόδια όργανα. Τόσο το Ελεγκτικό Συνέδριο όσο και τα Πολιτικά Δικαστήρια αποφάνθηκαν ότι επιβάλλεται συμμόρφωση προς τις συνταγματικές διατάξεις και τους σχετικούς νόμους. Οι εργαζόμενοι αισθάνονται πλέον τον εμπαιγμό των κυβερνώντων, ενώ σε πολλούς δημότες άρχισαν να έρχονται αυξημένα δημοτικά τέλη, στα οποία υποχρεώθηκαν ορισμένοι Δήμοι για να εξυπηρετήσουν την παράνομη απόφαση της Κυβέρνησης.
 
            Το νέο χαστούκι νομιμότητας επιβάλλει στην Κυβέρνηση να αναθεωρήσει την μέχρι τώρα στάση της. Ας μην επιχειρήσει, με νέα νομοθετική εκτροπή, να παρακάμψει τον έλεγχο νομιμότητας. Σε μια τέτοια περίπτωση η ευθύνη της δεν θα είναι πια μόνο πολιτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου