Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

ΔΗΜ.Τ.Ο.ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ 1/09-05-2016

Σήμερα 09 Μαϊου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00 συνήλθαν σε συνεδρίαση τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ε. της Ν.Δ. , ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΟΥΤΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ για συζήτηση των εξής θεμάτων :

ΘΕΜΑ: 1) Συγκρότηση σε σώμα και κατανομή αρμοδιοτήτων.
              2)  Δημιουργία τομέων
              3)  Οικονομικά ΔΗΜ.Τ.Ο. (Μηνιαία Συνδρομή και άνοιγμα λογαριασμού).
              4)  Εύρεση χώρου για την στέγαση των γραφείων της ΔΗΜ.Τ.Ο
              5) Προγραμματισμός ΔΗΜ.Σ.(Δημοτική Συνέλευση)
              6 Ενημέρωση των μελών της ΔΗΜ.Τ.Ο.

  Από τα 12 μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ε. ήταν

ΠΑΡΟΝΤΕΣ                                                                                        ΑΠΟΝΤΕΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΧΟΥΤΑΣ                                                          ΓΑΙΤΑΝΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                                  ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΒΑΝΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                                          ΓΕΡΟΔΗΜΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΔΟΝΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

ΚΑΤΣΙΚΟΚΕΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΚΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΡΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΝΤΡΟΥΤΣΗ ΖΩΗ

ΡΟΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


  Ο Πρόεδρος αφού διαπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης.


ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΆ ΣΑΣ ΑΝΑΦΈΡΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΆΤΩ



 1ο Θέμα: Συγκρότηση σε σώμα και κατανομή αρμοδιοτήτων.

Πρόεδρος : ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΧΟΥΤΑΣ
Αναπληρωτής Πρόεδρος : ΕΙΡΗΝΗ ΔΟΝΟΥ του ΠΈΤΡΟΥ η οποία, κατά την διαδικασία της εκλογής έχει λάβει τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης (§ 4, άρθρο 7 Κ.Π.Ο).
Γραμματέας: ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, με αναπληρωτή του την ΖΩΗ ΝΤΡΟΥΤΣΗ του ΘΩΜΑ.
Ταμίας: Σύμφωνα με τον Κ.Π.Ο. υπεύθυνος για την οικονομική διαχείριση της ΔΗΜ.Τ.Ο. είναι ο Πρόεδρος. Όσον αφορά όμως την θέση του Ταμία θα δημιουργηθεί, μελλοντικά και θα εξαρτηθεί από τα οικονομικά της ΔΗΜ.Τ.Ο.  και ο οποίος ή οποία θα είναι και ο /η υπεύθυνος/η, αντίστοιχα, για την οικονομική εξόρμηση της ΔΗΜ.Τ.Ο. .
Προεδρεύων των Δημοτικών Συνελεύσεων : Σύμφωνα με τον Κ.Π.Ο. Προεδρεύων των Δ.Σ. είναι ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Η πρότασή μου σε αυτό το κομμάτι είναι: όταν θα κανονίζουμε τις Δ.Σ. ανά Δ.Ε. θα προτείνεται και ο αντίστοιχος εκ των μελών της ΔΗΜ.Τ.Ο. και αρχή γινομένης από των αρχαιοτέρων μελών, εφόσον το επιθυμεί και ο ίδιος.
Επίσης η Κα Κοντονίκα Θεοδώρα ορίζεται ως ειδικός συνεργάτης σε Νομικά θέματα. Προσφέρθηκε μετά από παράκληση δική μου και θα υποστηρίζει την ΔΗΜ.Τ.Ο. σε πάσης φύσεως νομικά ζητήματα.

Όλα τα υπόλοιπα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ε. θα δραστηριοποιηθούμε σε διάφορους τομείς τους οποίους έχω δημιουργήσει, θα παρεμβαίνετε  όπου νομίζετε και θα καταθέτετε τις δικές σας προτάσεις για οποιονδήποτε θέμα.
Επίσης έχω δημιουργήσει μία Επιτροπή Ελέγχου & Αξιολόγησης η οποία θα είναι υπεύθυνη για την επισκόπηση   και αξιολόγηση των δράσεων της ΔΗΜ.Τ.Ε. Βασική αποστολή της Επιτροπής Ελέγχου είναι να βοηθά τον Πρόεδρο στην εκτέλεση των καθηκόντων του, επιβλέποντας τις διαδικασίες και τις διεργασίες της ΔΗΜ.Τ.Ε., την οικονομική κατάσταση, τις πολιτικές που πρέπει να ακολουθεί και την αξιολόγησή μας.  Πιο λεπτομερέστερα η ανάλυση των εργασιών της αναφέρεται στο παρών έγγραφο, το οποίο σας καταθέτω για να λάβετε γνώση. Τα  πρώτα ονόματα που θα αποτελέσουν την πρώτη επιτροπή με τους αναπληρωτές τους θα σας τους ανακοινώσω τις αμέσως προσεχείς ημέρες.»

2ο Θέμα: Δημιουργία τομέων

Το θέμα εισηγήθηκε ο Πρόεδρος ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΟΥΤΑΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ και ανέφερε τα εξής: «Θα σας προτείνω κάποιους τομείς, τους οποίους τους έχω δουλέψει λίγο και με ανθρώπους τους οποίους τους ενδιαφέρει να συμμετέχουν και να προσφέρουν. Θα πρέπει όμως να καλέσουμε και άλλους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτό.
 Το κύριο έργο τους θα είναι η συλλογή πληροφοριών, η καταγραφή των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας,  η επεξεργασία τους και δημιουργία προτάσεων για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής ευθύνης μας. Θα πραγματοποιούν μια σειρά δράσεων, θα μαζευόμαστε για να συζητάμε, με τα μέλη μας, να καταγράφουμε τους προβληματισμούς τους, να κάνουμε τον απολογισμό μας και να διαμορφώνουμε τεκμηριωμένες προτάσεις για να ενταχθούν στο ευρύτερο πολιτικό σχεδιασμό του κόμματος. Το κυριότερο όμως να έχουμε επαφή με την βάση μας και να μπορέσουμε να εντάξουμε και άλλους μέσα στην ΔΗΜ.Τ.Ο.  γιατί πιστεύω ότι ο τελικός στόχος είναι αυτός.
Αυτοί οι τομείς είναι: Τομέας Εκλογικού Αγώνα, Τομέας Γυναικείων Θεμάτων, Τομέας Αγροτικών Θεμάτων, Τομέας Παραγωγικού , Τομέας Παιδείας, Τομέας Κοινωνικής Πολιτικής & Ευπαθών Ομάδων, Τομέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης   , Τομέας Μισθωτών & Συνταξιούχων, Τομέας Δικαιοσύνης, Τομέας Υποδομών & Δικτύων.

 Ο Τομέας Εκλογικού Αγώνα θα αποτελείται από τα κάτωθι μέλη:  ΕΙΡΗΝΗ ΔΟΝΟΥ  μαζί με τον ΝΙΚΟΛΑΟ ΒΑΝΑΚΑ &  τον ΓΕΩΡΓΙΟ ΡΟΙΔΗ θα είναι οι συντονιστές του τομέα και ανά Δημοτική Ενότητα:
Δ.Ε. Αμφιλοχίας, ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΓΑΙΤΑΝΑ, ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  &   ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΤΣΙΚΟΚΕΡΗΣ,
Δ.Ε.Μενιδίου: ΚΡΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΙΚΗΣ.
Δ.Ε.Ινάχου:  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ  & ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ.
Ο τομέας αυτός είναι ο πιο σημαντικός, γιατί θα κριθούμε όλοι εκ του αποτελέσματος τόσο κατά την οργάνωση, των Εθνικών και των Δημοτικών Εκλογών, όσο και για το ήθος και την ακεραιότητα που πρέπει να δείξουμε για να μην απογοητεύσουμε τα μέλη της τοπικής και διαταράξουμε την συνοχή της βάσης και την ίδια την παράταξη.
Θα σας επιστήσω την προσοχή σε ένα μόνο πράγμα. Δεν επιτρέπεται από κανέναν να κάνει αγώνα υπέρ κάποιου συγκεκριμένου προσώπου. Είμαστε κομματική οργάνωση, εργαζόμαστε όλοι για την παράταξη και την διαφύλαξη της συνοχής της βάσης και όχι βουλευτικό γραφείο. Να αφήσουμε τους πολιτευτές να κάνουν το δικό τους παιχνίδι. Εμείς απέναντι σε όλους τους πολιτευτές, ως ΔΗΜ.Τ.Ο. ,θα προσφέρουμε και θα εργαζόμαστε το ίδιο.
 Την συμπάθειά μας λοιπόν, θα την δείξουμε στην κάλπη και σε πολύ κοντινά μας πρόσωπα, χωρίς να εκθέσουμε την ΔΗΜ.Τ.Ο. και με φέρεται και εμένα σε δύσκολη θέση, να δίνω εξηγήσεις. Έχει κανείς να προσθέσει κάτι πάνω σε αυτό;» 
«Ο Τομέας Γυναικείων Θεμάτων  Συντονίστρια του Τομέα θα είναι η  ΖΩΗ ΝΤΡΟΥΤΣΗ. Όσον αφορά για την συγκρότηση αυτού του τομέα θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι προτείνοντας πρόσωπα στην Ζωή και αυτή με την σειρά της να τις εντάξει στον τομέα της με τις όποιες αρμοδιότητες αυτή κρίνει. Τώρα από  τις άλλες Δ.Ε. θα ήθελα τα μέλη που τις αντιπροσωπεύουν να προτείνουν κάποια πρόσωπα. Ο τομέας αυτός θα ασχολείται με την ενεργοποίηση όσο περισσότερων γυναικών με την ΔΗΜ.Τ.Ο., μέσα από διάφορες  εκδηλώσεις, την συνεχή επικοινωνία μεταξύ τους και τον προγραμματισμό δράσεων για γυναικεία θέματα. Έχω έρθει επικοινωνία με την Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, με την Κα Μαρία Συρεγγέλα Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων, και θα έχουμε την υποστήριξη τους.

3ο Θέμα: Οικονομικά της ΔΗΜ.Τ.Ο. Μηνιαία συνδρομή των μελών της ΔΗΜ.Τ.Ε. και άνοιγμα λογαριασμού.

 Προτείνω το ποσό των 10 ευρώ σε μηνιαία βάση ή ότι ποσό επιθυμεί ο καθένας μας με μίνιμουμ τα 10 ευρώ,  για να καλύψουμε τα τρέχων έξοδα και τον προγραμματισμό δράσεων και πρωτοβουλιών που πρέπει να κάνουμε
Επίσης έχω ήδη ανοίξει προσωπικό λογαριασμό, όπως καταλαβαίνετε λόγω των capital control δεν μπορεί να ανοιχτεί λογαριασμός εύκολα και πόσο μάλλον με δεύτερο άτομο, τον οποίο σας καταθέτω και ο οποίος με δήλωσή μου  σε συμβολαιογράφο είναι αποκλειστικά για τις ανάγκες της ΔΗΜ.Τ.Ο. και τα όποια χρήματα που θα μαζεύουμε  θα κατατίθενται εκεί. Η σκέψη μου γύρω από την κίνηση του λογαριασμού, για να μην αφήνουμε υπόνοιες σε κανέναν, είναι να ορίσω δύο άτομα με υπεύθυνη δήλωσή μου προς την τράπεζα και το πρακτικό της συνεδρίασης που θα οριστούν τα μέλη, για την κίνηση του λογαριασμού, μαζί με εμένα.
 Επίσης έχω κάνει και ενέργειες για έκδοση Α.Φ.Μ. για την καλύτερη εξυπηρέτηση της ΔΗΜ.Τ.Ο. το οποίο θα μας λύση πολλά προβλήματα.

4ο Θέμα: Εύρεση χώρου για την στέγαση των γραφείων της ΔΗΜ.Τ.Ο.

  Έχω καταλήξει σε έναν χώρο πάνω από την ταβέρνα του Αποστόλη Μιμηγιάννη, στον δεύτερο όροφο. Όσον αφορά τα έξοδα θα καλύπτονται πλήρως και από την στιγμή που έχουμε την δυνατότητα εμείς να δίνουμε ένα ποσό της τάξεως των δέκα (10) με είκοσι (20) ευρώ είμαστε εντάξει. Έχω  έρθει σε επαφή και με άλλα μέλη της τοπικής αλλά και τρίτους που θα μας στηρίζουν για τα έξοδά μας. Αν έχει κάποιος άλλος καλύτερη πρόταση να την ακούσουμε.»

5ο Θέμα: Προγραμματισμός ΔΗΜ.Σ.(Δημοτικών Συνελεύσεων)


«Θα πρέπει τουλάχιστον μία φορά το χρόνο να συγκαλούμε Δημοτική Συνέλευση. Η πρότασή μου είναι να συγκαλούμε ανά Δ.Ε. όποτε μπορούμε δηλ. και περισσότερες φορές και ζητώ από τα υπόλοιπα μέλη, όταν μπορούν,  να συγκαλέσουν. Να πραγματοποιούμε συναντήσεις ανά Δ,Ε, και να μαζεύουμε τα μέλη της τοπικής και όχι μόνο, ανοιχτά στην κοινωνία,  για να συζητάμε, να καταγράφουμε τους προβληματισμούς τους, να κάνουν τις δικές τους προτάσεις, να κάνουμε τον απολογισμό μας, κ.α..

6ο Θέμα: Ενημέρωση των μελών της ΔΗΜ.Τ.Ο.


«Θα πρέπει να εκδώσουμε μία ανακοίνωση, ώστε να ενημερωθούν όλα τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. της Ν.Δ. του Δήμου Αμφιλοχίας, από την σύσταση της ΔΗΜ.Τ.Ε. και από τις αρμοδιότητες που έχουν αναλάβει τα μέλη της. Αυτό να αποσταλεί σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου. Όπως επίσης και σε τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικό τύπο.
Δεν υπεβλήθη ουδεμία ένσταση και τα μέλη στήριξαν ομόφωνα την πρόταση αυτή και αφού συντάχθηκε και αναγνώσθηκε, υπογράφηκε από τον Πρόεδρο και τα μέλη ως ακολούθως:
ΤΑ ΜΕΛΗ ΔΗΜ.Τ.Ε.                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο.

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΒΑΝΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                                            ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΧΟΥΤΑΣ

ΔΟΝΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

ΚΑΤΣΙΚΟΚΕΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΚΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΡΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΝΤΡΟΥΤΣΗ ΖΩΗ

ΡΟΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου